skiathos_1.jpg

Skiathos

Hellász kortól, nemtől, egzisztenciától függetlenül megannyi ember kedvenc nyaralási helyszíne. Így van ezzel a híres hollywoodi színésznő, Kate Hudson is, aki, ha csak teheti, Görögországban tölti nyári szabadságát.

Kate édesanyjával, Goldie Hawn-nal és nevelőapjával, Kurt Russell-lel egyetemben rajong Hellászért. A szülők híresek róla, hogy minden nyáron ellátogatnak Skiathos szigetére.

A színésznő megosztotta az amerikai Harper’s Bazaar-ral, hogyan is néz ki egy ideális napja Görögországban:

7:30: Egy tökéletes napom egy szabadnap, amikor egy görög szigeten ébredek arra, hogy a gyerekeim fel-alá rohangálnak. Korai kelő vagyok. Az ajtó nyitva, máris meleg van. Készítek egy dupla eszpresszót és lesétálok a tengerhez úszni. A fiaim a parton futkorásznak.

8:30: Visszamegyünk a házba, egy olyan tipikus, csodaszép fehér falú, kék zsalugáteresbe, és készítek magamnak két lágy tojást és goffrit. Aztán elolvasom az újságokat: a The New York Times-t, a The Wall Street Journal-t, a Los Angeles Times-t és a Washington Post-ot, hogy mindegyik nézőpontját megismerjem.

11:00: Elmegyek túrázni a partneremmel. Ezután Pilates, és kis súlyemelés következik. Shortot és bralette-et viselek a Girl Up kapszulakollekciómból, mely támogatja a School Cycle-t. Ez egy kiváló kezdeményezés az Egyesült Nemzetek Alapítványától, amely biciklit biztosít a guatemalai és malawi-i lányoknak, hogy eljussanak az iskolába.

kate_hudson.jpg

12:30: Lezuhanyzom és felöltözöm. A vakációs ruhatáram bikiniket, magas derekú shortokat, flip-flopokat és kendőket tartalmaz, melyeket millió módon meg lehet kötni. A mai terv az, hogy felszállunk egy hajóra, és átmegyünk egy másik szigetre, ahol sült cukkinit és moussakát ebédelünk egy tengerparti tavernában. Ebéd után a gyerekek a parton játszanak, miközben én a napon sütkérezem. Szeretem őket nézni, miközben élvezik a szabadságot.

14:30: Visszaszállunk a hajóra, és meglátogatunk még néhány szigetet. Görögország a kedvenc nyaralási célpontom, ott igazán otthon érzem magam. Imádom a kultúrát, az emberek csodálatosak, a víz hihetetlenül mesés.

16:00: Visszatérve a házba, a délután hátralevő részét fekve, olvasgatva és rosét kortyolgatva töltöm. Egy tökéletes napon nem nézem meg a telefonom, nem válaszolok e-mailekre, nem küldök üzenetet, nem pillantok rá az Instagramra. Nagyon egyszerűen megválok ezektől a dolgoktól. Amikor kikapcsolok mindent, akkor álmodok és alkotok, akkor történnek a jó dolgok. Legszívesebben életrajzokat és történelmi elméleteket olvasok. Imádom Boleyn Annát, az összes királyt és királynőt. Elbűvölnek a különböző arisztokraták, a cárok, az elnökök.

18:00: A barátaim és az egész családom összegyűlik, hogy megnézzük a meseszép görög naplementét, megigyunk néhány koktélt, mielőtt bemennénk a városba egy lakomáért. A boldogság nekem egy jó beszélgetés, a kapcsolat, a sok nevetés. Ha meghívhatnék bárkit vacsorára, Bob Marley lenne az. Nagyon szívesen találkoztam volna vele és megnéztem volna egy koncertjét.

21:30: Ágy. Korán kelés és korán fekvés – tökéletes!

Miliosz Katalin

Fotók: Pixabay, Pinterest

Megszakítás