trizonia.jpg

Annak ellenére, hogy azt mondogatjuk, nem maradt a világnak már eldugott része, időről időre mégis előkerül pár kis zug, amiről nem biztos, hogy mindenki hallott.

Ilyen például a Korinthoszi-öböltől nem messze található Trizonia szigete, mely nevét állítólag az itt élő tücskök hangjáról kapta.

Hírnevét pedig annak köszönheti, hogy a híres hajómágnás, Aristotelis Onassis (akiről IDE kattintva olvashatsz bővebben) a ’60-as évekbeli itt járta után meg akarta vásárolni a szigetet lakóitól. Ők azonban a hatalmas összeg ellenére visszautasították az ajánlatát, ezért a milliárdos később Skorpios szigetét varázsolta a saját, személyes édenévé.

Trizonia mindössze 2,4 négyzetkilométer, és egy valódi csoda. Amint partra száll itt az ember, elfelejti minden gondját és baját. Itt nincsenek autók, motorok, zaj és stressz sem. Van itt viszont mandula, fügekaktusz, eukaliptusz, magyal, szilva, olívafák, fenyők és cédrusok.

A sziget valóban ámulatba ejti az  itt időzőt. Mindenki gyalogosan vagy biciklin közlekedik, így a csend is garantált, illetve a levegő is friss, tiszta marad. A tenger csendes, sötétkék és kristálytiszta, arra csábít, hogy rögtön tegyünk egy hajótúrát Trizonia körül. Ezenfelül a helyiek rendkívül kedvesek.

Minas, egy helyi lakos, aki itt született és nevelkedett, el sem tudja képzelni, hogy máshol lakjon. Téli időben a szigeten mindössze 40-50 lakó található, a nyári estéken azonban kb. 600-1000 ember is összegyűlhet Trizonián. Minas azt mondja, a tél kemény, de ha van jó bor, finom étel és jó társaság, akkor minden rendben van.

Kép: Pinterest

Megszakítás