Sorozatunkban a görög közösség tagjait mutatjuk be 9+1 kérdésen keresztül. 9 kérdést az interjú alanya választ ki “vakon” a 62 fix kérdés közül, a tizediket kapja, ez kicsit személyesebb.

Célunk, hogy határokon innen és túl kicsit jobban megismerjük egymást, erősebbé váljanak az egymás közti kapcsolatok. Ezért kapta a sorozat a #mazi, vagyis az #együtt címet.

Ma Jordanidisz Leonidászt ismerhetitek meg közelebbről. Leonidász 1990. június 30-án született Budapesten, görög szülők gyermekeként. Kiskorában a tradíció és a hagyományok megtartása elengedhetetlen része volt az életének. Tanulmányait az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskolában folytatta, elektrotechnikai szakon. Ezek után a Kommunikációs Főiskola hallgatója lett, de egy televíziós lehetőség más utat mutatott számára. Emellett párhuzamosan buzukizni tanult a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata által biztosított görög zenei szakkör keretein belül. Zenekar alapításában is részt vett, melyben fiatal beloianniszi honfitársai segítették, amiért nagyon hálás. Számos vendéglátóipari egységben dolgozott (görögöknél is), így a szakma fortélyait tapasztalt és többnyelvű szakemberektől sajátíthatta el. A párjával és a kislányával, Elinával él harmóniában. Célja, hogy megszerettesse a gyermekével is a görög kultúrát.

Testvéreivel, Nikoval és Nolival

1.Gyerekkorodban mi volt a válaszod a mi leszel, ha nagy leszel kérdésre?

Focista szerettem volna lenni. 6 évesen Apuval elmentünk a BVSC-be szerencsét próbálni. A futás iránti lelkesedésem azonban alábbhagyott, így rájöttem, hogy ez nem az én utam. Hála Istennek, idősebb testvérem, Manolis meccseire kijártunk hétvégente, így a sport iránti szeretet végigkíséri az életünket.

2. Melyik színész/színésznő bőrébe bújnál bele egy hétre és miért?

A két kedvenc színészem Chris Tucker és Martin Lawrence. Az ő karakterformálásuk minden filmben zseniális. Egyszerre tudnak viccesek és komolyak is lenni, ezzel tudok a legjobban azonosulni.

3. Melyik vers gyakorolta a legerősebb hatást rád?

Különösebb hatást csak a megtanult versek érdemjegyei váltottak ki belőlem, számomra ugyanis a versek, azáltal, hogy kötelező volt őket az iskolában bemagolni, elvesztették a varázsukat. József Attila verseit kedveltem, de igazán nagy hatást egyik sem gyakorolt rám.

4. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléked?

Édesanyám, amikor még gyerek voltam, külföldre költözött. A legkevesebb emlékeim egyike az, amikor a testvéreimmel számoltunk vissza a napokat, hogy mikor jön haza, ugyanis évente pár alkalommal hetekre hazalátogatott. A várakozás pedig, hogy újra láthassuk, felbecsülhetetlen lelki üdvösséget hozott a szürke hétköznapjainkba.

Párjával, Betty-vel, és kislányukkal, Elinával

5. Ki játszana téged egy életedről szóló filmben?

A kérdés jó, a válasz könnyed. Nihil, laza, kicsit nárcisztikus, életművész karakter: Matthew McConaughey. Zseni a pali!

6. Hogy nézne ki egy tökéletes napod?

A tökéletes szó, mint olyan, egy ember életét sohasem jellemezheti az én olvasatomban. Rohanó világ, fékezhetetlen emberek, indulatos közeg, ebben a társadalomban csak törekedni lehet… A tökéletes napomon talán minden szerettem őszinte és megértő lehetne, de a lottó ötös se maradhatna el! 🤣

7. Melyik könyvet olvastad el a legtöbbször?

Harry Potter nagy “figura” nálunk, a könyveiből pedig várat lehetne építeni. A bölcsek köve a nyerő válasz.

8. Mi az az emberi tulajdonság, amit a legnehezebben tolerálsz?

Ha valaki hátba támad, és tudomást szerzek róla, azt nehezen veszem be. Valamint a hazugság és az álnokság. Aki nem őszinte, az nem tiszta szívű. Azzal az egyénnel nem kívánok kommunikálni.

9. Mire sajnálod a pénzt?

Leginkább olyan túlárazott tömegcikkekre, melyeknek az értéke a vásárlás pillanatától kezdve kritikusan csökkenhet, ilyen például a mobiltelefon vagy az új autó.

+1: Mit adott neked a Valóvilág című műsorban történő szereplésed?

Ismeretséget, lehetőségeket, extra jövedelmet, kapcsolatokat, élményeket, melyekből később az élet bizonyos területein profitálhattam, valamint bizonyos cégek szponzorációit is!

Megszakítás