Skorpios, a hajómágnás egykori magánszigete egy luxus VIP paradicsommá alakul át, miután a görög kormány aláírta az erre való engedélyt.

A misztikus sziget, mely a világ elitjének játszóterét képezte az 1960-as évektől egészen az 1980-as esztendőkig, most új korszakot nyit. Annak ellenére, hogy a Jón-tengeri földdarabka jelenleg Ekaterina Rybolovleva, az orosz milliárdos Dmitry Rybolovlev lányának tulajdona, az emberek még mindig Onassis szigeteként emlegetik.

A Lefkada mellett elhelyezkedő szabálytalan alakú Skorpios-t, melynek területe 83,2 hektár, 1963-ban vásárolta meg Aristotelis Onassis, aki az ’50-es évektől kötött sikeres üzleteinek köszönhetően a világ leggazdagabb emberévé nőtte ki magát. Az akkori vételár – úgy tartják – ma 11.000 dollárnak felelne meg.

A sziget délről erdős, körülbelül 200 féle fafajnak ad otthont, ezeket maga az egykori hajómágnás hozatta ide. Legigézőbb strandja az East Beach, melyet szintén Onassis csináltatott. Ehhez pedig homokot hozatott Salamis szigetéről, sőt, egy kikötőt is építtetett az északi oldalra.

A sziget fénykorában számtalan előkelő vendég tette tiszteletét itt. Állami vezetők, politikusok, színészek, művészek élvezték a leghatalmasabb ember vendégszeretetét és természetesen a táj szépségét.

Onassis itt vette el a korábbi First Lady-t, Jacqueline Kennedy-t, 1968. október 20-án. Az asszonyról itt készült az a világot bejárt fotó, amin meztelenül napozik a sziget strandján, 1971-ben. Az üzletember halála után Skorpios lányára, Christinára szállt, aki az ő lányára, egyetlen örökösére, Athina Onassis Roussel-re hagyta. A hajómágnás fiával, Alexanderrel és lányával, Christinával itt nyugszik.

Athina 2013-ban adta el a szigetet Ekaterina Rybolovlevanak 153 millió dollárért. A milliárdos orosz család terve, hogy a gazdagok üdülőparadicsomává formálja a helyet. A görög állam erre 2020. december 31-én adta meg az engedélyt. A projekt előreláthatólag 165 millió euróba kerül majd, és mintegy 3,5 éven belül valósulhat meg. A meglévő épületek renoválása mellett újakat is felhúznak majd. A legendás Lila Villa szálláshelyként funkcionál majd, de a tervek között szerepel egy 9.420 négyzetméteres hotel komplexum is, mely több villából áll majd. A szálláshelyek mellett konferencia központ, étterem, wellness központ, rekreációs- és sportlétesítmények, sőt, egy szabadtéri színház is a vendégek rendelkezésére áll majd. Sőt, mi több, külön egységet terveznek a lovak és a házi kedvencek elhelyezésére is. Természetesen, mivel nem az átlagnyaralók a célközönség, helikopter leszállópálya teszi majd még egyszerűbbé az ide érkezést. A kikötő is ráncfelvarráson esik majd át, modernizálják és kibővítik.

A projekt várhatóan 2024 nyarán fejeződik be.

Megszakítás