Új sorozatunkban olyan görög helyszínekre kalauzolunk el Benneteket, amelyek a szokásosnál is gyönyörűbb arcukat mutatják az őszi évszakban. Ha az utószezont választjátok egy kis görög kiruccanásra, feltétlenül vegyétek fel a listátokra ezeket a helyeket!

Kastoria, a tündérmesébe illő település

A meseszép Kastoria büszkén magasodik a csodás Orestiada-tó partján Észak-Makedónia tartományban, impozáns hegyvonulatokkal körbeölelve. Egészen biztos, hogy minden látogatót első pillantásra rabul ejt.

Ideérkezve bárki úgy érezheti, hogy egy mesevilágba csöppent, és nem győzi magába szívni a csodaszép panorámát, a tó vizében visszatükröződő városképpel az élen.

A környező területen több, mint 70 bizánci és az azt követő korból származó templom található, egyenként csodaszép, különleges belső dekorációval és ritkaságszámba menő festményekkel.

Érdemes megcsodálni a Doltso és Apozari nevű, a környéken található, tradicionális 19. századi ragyogó nemesi kúriákat, melyek egykor tehetős szőrmekereskedők tulajdonában álltak.

De Kastoria fő látványossága, a „Sárkány barlangja” mindenki számára kötelező látványosság. Ez a város északi részén elnyúló, lenyűgöző barlang hét földfelszín alatti tóval is büszkélkedhet.

Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!

Skip to content