Folytatjuk korábbi sorozatunkat, mely olyan görög séfeket mutat be Nektek, akik meghatározó karakterei a jelenkor görög gasztronómiájának, és akik célul tűzték ki, hogy a méltán népszerű hellén konyha a szakemberek folyamatos elismerésében részesüljön. Szót ejtünk azonban olyan nagyszerű tehetségekről is, akik ugyan nem a görög konyhát, hanem egy másik nép gasztronómiáját fejlesztették tökélyre, és mutatják meg azt a görög közönségnek.

Dimitris Katrivesis

Dimitris athéni tanulmányai után a Kanári-szigetekre, Spanyolországba költözött, hogy az Ibériai-félsziget legjobb séfeitől tanuljon. Amíg itt élt, addig küldözgette önéletrajzát az El Bulliba, amíg egyszer csak igenlő választ nem kapott, és átléphette az ottani konyha küszöbét.

Rengeteget tanult itt Ferran Adriá mellett. Ezután megnyitotta 25 férőhelyes éttermét Tenerifén, ahol a vendégek a heavy-metal ritmusaira fogyaszthatták a különféle finom fogásokat. Dolgozott a tokiói Nihonryori RyuGinban, a párizsi Le Pavillon Élyseé-ben és a barcelonai Dos Palillosban is. Jelenleg az athéni La Pantera Negra séfje. Ő az, aki megszerettette Görögországgal a perui konyhát és a Nikkei sushit. Fogásaiban megtalálhatóak a tömör ízek, a bizarr alapanyagok, a tigristej és rengeteg vakmerőség. Kedvenc hozzávalójának a trikalinosi bottargát tartja.

Étterem: La Pantera Negra

6 Kalogrioni, Plaka, Athén

Kép: http://www.dimitriskatrivesis.com/

Megszakítás