Már ami a bérleti díjakat illeti. Szerintetek melyikről lehet szó?

Természetesen Athén leghíresebb, boltokkal teli Ermou nevű utcájáról. Ez pedig ékes bizonyíték arra, hogy a Covid alatt előnyben részesített online vásárlás mellett a fizikai üzletek új erőre kaptak.

Az említett listán az első helyen nem meglepő módon New York 5th Avenue -ja végzett, itt a legdrágább a havi bérleti díj, mintegy 1756 €. Ezt követi Hong Kong, a milánói Via Montenapoleone, a londoni New Bond Street és a párizsi Avenue des Champs Élysées.

Az Ermou utca híres arról, hogy világhírű márkákat vonultat fel, és sok olyan bolt található meg itt, ahol nem az átlagkeresetű emberek vásárolnak. 2016-ban „még csak” a 25. legdrágább bevásárló utca volt, 2018-ban már elérte a 14. helyet.

Az Ermou utca mindig is Athén egy élettel teli kis szakasza volt, ahol nyüzsgött az élet, sokan keresztülhaladnak rajta egy nap. Kleanthis és Schubert építészek tervei alapján alakították ki 1833-ban. Az utcában tilos az autós közlekedés, kizárólag gyalogos övezet. Mindenképpen ajánlatos ellátogatnia ide azoknak is, akik nem szeretnének vásárolni, hiszen ez is Athén egy különleges szegmensét képezi, amit üdítő megtapasztalni.

Megszakítás