Az őszi kirándulós sorozatunkban már említett Elati (mely egyébként télen is remek célpont) mellett található Pertouli szomszédjával együtt az egyik legnépszerűbb téli desztinációnak számít.

A Koziakas-hegység biztosítja a tündérmesébe illő környezetet, lankáit télen hó fedi. A hidegben a köd és a pára gyakran odafagy a fák leveleire, amitől csak még varázslatosabbak a kis erdei utak.

A hegyvidéki településekre oly jellemző építészeti stílus uralkodik itt is, mely a természetbe teljesen beleolvadva tökéletes egyensúlyt képez. Pertoulit egyébként sok helyen Hellász édenkertjének is nevezik, hiszen az őt körülvevő hatalmas, gazdag élővilággal, patakokkal, folyókkal, kis tavakkal és egyéb csodás természeti képződményekkel körülvett környezetben tényleg egy földi paradicsomban érezheti magát az ember.

Hogy teljes legyen a téli repertoár, itt is működik egy sípálya, mely ugyan méretét tekintve kicsi, ám a hangulatáért megéri ellátogatni ide, ha másért nem, egy finom pohár forró csokiért vagy egy pohár borért.

Thesszália ezen részét mindenképpen érdemes felkeresnie azoknak, akik téli vakációt terveznek Görögországban.

Megszakítás