A francia magazin ismert és eddig kevésbé felfedezett partszakaszokat is felsorol a listáján.

Összesen 14 strand szerepel ezen a listán a Jón-tengertől egészen Krétáig, ám a Dodekániszosz és az Égei-tenger keleti része nem került említésre.

Az élen Zakynthos ikonikus öble, a Navagio végzett, amely a földcsuszamlások miatt sajnos idén csak messzebbről, a tengerről, 40 méteres távolságból tekinthető meg.

Ezt egy szintén kötelező látnivaló követi, mégpedig a Milos-on található Sarakiniko, melynek fehér szikláit holdbéli tájhoz szokták hasonlítani.

A lista ezután a Jón- és az Égei-tenger partjai között szemezget, a szárazföldet mindössze egy helyezett képviseli: a népszerű Voidokilia Messiniában, a Peloponnészoszi-félszigeten.

A Voidokilia a görög omega betűre emlékeztető sajátos formájával és az itteni homok által alkotott félkör alakú dűnecsíkkal tűnik ki. A strandot a Gialova-lagúna határolja, amely egy fontos madárélőhely, és a Natura 2000 védett területi részét képezi.

Zakynthos mellett a Jón-tengeren a karibi kinézetű Porto Katsiki került még említésre Lefkadán, de nem maradt ki a kefaloniai Myrtos, az apró Antipaxos-on található Voutoumi és az Ithakán fellelhető Gidaki sem.

Az Égei-tengert a Santorinin elnyúló Red Beach, a Naxos-on található Aliko Beach, a Skopelos-on húzódó Perivoli és a Skiathos-t ékesítő Lalaria képviseli.

Krétán a híres Elafonisi, Balos és Seitan Limania kerültek említésre.

Ti hova utaztok idén?

Megszakítás