Utazási szakértők nemrég több mint 50 görög sziget Instagram hashtag-adatait vizsgálták meg, hogy megállapítsák a legnépszerűbb és “instagramozható” görög szigeteket.

Hírességek, influenszerek, turisták és fotósok osztottak meg képeket a görög szigetekről, a görög napról és az Égei-tenger kékjéről. Az adatokat a kinglikeconcierge.com utazási iroda állította össze, és 2023 szeptemberében hozták nyilvánosságra.

“A közösségi média nagy hatással van az emberekre, és mostanra létfontosságú tényezővé vált a nyaralási célpontok felkutatásakor” – mondta Thanasis Mougios a kinglikeconcierge.com-tól. “Lenyűgöző, amit ezek a benyomások feltártak, hogy olyan sokan látogatnak el Görögországba, és szívják magukba a szigetek és az emberek kultúráját, remélhetőleg másokat is befolyásolva, hogy látogassanak el a görög szigetek valamelyikére.”

A legnépszerűbb görög szigetek az Instagramon fordított sorrendben:

10. Idra (1,008,231 bejegyzéssel)

Idra az egyik legfestőibb görög sziget. Athénhoz nagyon közel, a Peloponnészosz partjainál, az Égei-tengeren, a Szaroniki- és az Argóliai-öböl között fekszik.

9. Paros (1,032,217 bejegyzéssel)

A Kiklád-szigetek klaszterében található Paros rendelkezik mindennel, amit egy görög szigeten történő nyaralásról álmodozva elképzelsz: egyedülálló strandok azúrkék vízzel, haltavernák, fehérre meszelt házak és hagyományos kiklád templomok.

8-7. Zakinthos (1,3 millió bejegyzéssel)

Zakynthos olyan népszerű sziget, hogy kétszer is szerepel (egyszer Zakinthos, egyszer Zante néven), és különösen a brit turisták kedvelik. A Navaggio-öböl a turisták egyik mágnese, ahogyan számos más fotózásra érdemes tengerparti helyszín is, például Laganas Beach, Porto Vromi és Gerakas Beach.

6. Korfu (2,348,893 bejegyzéssel)

Korfu kulturális történelmének és a szigetet ért hatásoknak – francia, angol, velencei és természetesen görög – keveredése révén egyedülálló módon megértheted, hogyan alakult ki a Jón-szigetek kultúrája. A sziget számtalan mesés strandnak és titkos öbölnek ad otthont.

5. Rodosz (2,514,587 bejegyzéssel)

Rodosz, másnéven a “lovagok szigete”, a világörökség részévé nyilvánított középkori óváros otthona. A tavaly nyáron a sziget zöld növényzetének nagy részét felégető erdőtüzek ellenére a görög sziget Görögország egyik legszebb tájával és strandjaival büszkélkedhet.

4. Kos )2,817,622 bejegyzéssel)

Az orvostudomány atyjának, Hippokratésznek a szülőhelye a negyedik leginstagramozhatóbb sziget. Kristálytiszta vizéről és aranyhomokos strandjairól ismert.

3. Mykonos (5,426,554 bejegyzéssel)

A sziget a kiklád építészet és a homokos strandok mellett a bulihelyszínéről is ismert, olyan hírességeket vonz, mint Beyoncé, Kim Kardashian és Bella Hadid.

2. Kréta (6,152,737 bejegyzéssel)

A sziget a legnagyobb a görög szigetek közül, egyedülálló tengerparttal és gazdag építészettel büszkélkedhet, és olyan fontos kulturális helyszíneknek ad otthont, mint a minószi települések, ami megmagyarázza a megosztások hatalmas számát.

1. Santorini (7 828 338 bejegyzéssel)

Santorini, amelyet az ókor óta Thira néven ismernek, a világ egyik leghíresebb szigete. Az, hogy a kaldera előtt ülve, a helyi ételeket, egy italt vagy kávét fogyasztva egy aktív vulkán figyelemre méltó szépségét bámulva üdülhetünk, felbecsülhetetlen értékű.

 

Megszakítás