Görögországban vannak Európa egyik legszebb vasútvonalai. Az utóbbi időben azonban sajnálatos módon megcsappant a vonattal történő utazások száma, pedig akik vonatra váltanak jegyet, Görögországban gyönyörű tájakon keresztül utazhatnak végig.

A görög vidék, bár gyakran ismeretlen, ugyanolyan gyönyörű, mint a világhírű szigetek és a tengerpart, éppen ezért megéri a vonatos szemlélődést. Görögországban számos útvonal van, amelyek említésre méltók, mi most a teljesség igénye nélkül néhány ilyen útvonalat szedtünk Nektek össze.

Diakopto – Kalavryta

A Peloponnészoszi-félsziget Görögország egyik legszebb régiója, és Diakopto, valamint Kalavryta a két legszebb városa. A vidék, valamint a tengerparti falvak és városok megtekintésének egyetlen módja az autóval vagy vonattal történő utazás. Utóbbi sokkal romantikusabb. Van egy kivételesen egyedi vonatút is, az Odonototos, ami azt jelenti, hogy “fogas”, és ez az egyik utolsó ilyen jellegű vasút a környéken.

Az Archaia-ban található fogaskerekű vasútvonal valóban az egyik legkülönlegesebb a Balkánon. Fogaskerekei 1889-ből származnak. A huszonkét kilométeres út a Vouraikos-szurdok mentén vezet. A szerelvény a környék kőalagútjain, illatos fenyő- és oleandererdőkön, valamint fenséges vízesések mellett halad el. Bár az út alig több mint egy órát vesz igénybe, mindenképpen ajánlott!

Megszakítás