Stefanos Tsitsipas pályafutása során harmadszor lett Monte-Carlo Masters-bajnok, miután a torna vasárnapi döntőjében legyőzte a norvég Casper Ruudot.

A görög sportoló az 1 óra 36 perces mérkőzésen 6-1, 6-4-re diadalmaskodott versenytársa felett. Tsitsipas láthatóan elérzékenyült, majd megölelte a csapatát.

A döntőig vezető úton Tsitsipas legyőzte a Top 10-es sztárokat, Alexander Zverevet és Jannik Sinner-t. Azzal, hogy a világranglista 10. helyén álló Ruudot is legyőzte, a 2018-as torontói torna óta először fordult elő, hogy a görög három Top 10-es győzelmet aratott egy versenyen.

A győzelemmel Tsitsipas az ötödik játékos, aki három vagy több Monte-Carlói címet szerzett az Open-korszakban, Borg, Muster és Nastase mellett, akik mindannyian háromszor nyerték meg a címet, valamint Nadal mellett, aki elképesztő 11 alkalommal lett a legjobb a tornán.

Tsitsipas korábban 2021-ben és 2022-ben egymás után nyerte meg a Monte-Carlo Masters-t, de “a harmadik alkalom még különlegesebb, mint az első vagy a második” – mondta, és “hihetetlen győzelemnek” nevezte a teljesítményét.

“Idegtépő volt ma ezt a győzelmet megszerezni. Nagyon akartam ezt a triplázást. Rendkívül boldog vagyok” – tette hozzá a görög bajnok.

Tsitsipas felszabadultan játszott.

“Örülök, hogy bemutatkoztam a pályán és kíméletlen teniszt mutattam. Az elejétől a végéig egységes volt a játékom, és sok különböző ütést tudtam belekeverni” – mondta.

Megszakítás