A görög Tinos szigete adott otthont az Hermès luxusdivatház extravagáns bemutatójának, ahol a divatóriás új női óráját vehették szemügyre a meghívottak.

A divat fővárosában, Párizsban tartott pazar vörös szőnyeges bemutató helyett a tervezőház az égei-tengeri Tinos szigetét választotta. De nem egy gyönyörű homokos tengerparton, hanem egy zord természeti szépségű helyen: egy márványbányában. A hely különlegessége, hogy a kőbánya aljára a tenger az évek során beszivárgott, lenyűgöző természetes medencét hozva létre.

Az eseményen a neves tervezők és modellek mellett részt vettek a Dumas család tagjai – az Hermès élén álló, Ithaka szigetén gyökerekkel rendelkező milliárdos család -, valamint a divatház 60 magas rangú vezetője. Az esemény helyszínére a szállítást 30, a szomszédos Mykonos-ról bérelt ultraluxus limuzin dzsip biztosította.

A szervezők és a vendégek két napot töltöttek Tinos-on, ahol lehetőségük volt élvezni a sziget szépségeit. Megjegyzendő, hogy 2023-ban az Hermès-ház – amely vonzza a tehetős vásárlókat, akik hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy beszerezzék ritka táskáinak és drága selyemsáljainak egyikét -, 13,47 milliárd eurós éves forgalmat mutatott fel, míg a nettó nyereség 4,311 milliárd eurót tett ki.

A Dumas család, az alapító Thierry Hermès leszármazottai a világ leggazdagabbjai közé tartoznak 50 milliárd euróhoz közeli vagyonukkal.

Az Hermès egyébként görög tervezőkkel is dolgozik, tavaly például Elias Kafouros tervezett nem éppen olcsó kendőket a márkának.

Megszakítás