Elindult a “mAiGreece” nevű digitális alkalmazás, amelyet a Görögországba utazó és a Görögországban tartózkodó látogatók használhatnak.

A “mAiGreece” digitális utazási asszisztensként működik, és mesterséges intelligencia technológiát használ a tájékoztatáshoz. 31 nyelven nyújt támogatást, hogy személyre szabott utazási asszisztensként működjön közre minden Görögországba látogató számára. Az alkalmazás írásban vagy szóban fogad kérdéseket, és geolokációs technológiát (GPS) használ.

A “mAiGreece” információkat tartalmaz Görögország látnivalóiról, múzeumokról, régészeti helyszínekről, kék zászlós strandokról, kórházakról és egészségügyi központokról, rendőrkapitányságokról, külföldi országok nagykövetségeiről és konzulátusairól, valamint a visitgreece.gr tartalmáról.

A felhasználók ingyenesen letölthetik a mobiltelefonokra vagy táblagépekre az App Store vagy a Play Store segítségével, ezt követően pedig saját Google, Apple vagy Facebook fiókjaikon keresztül csatlakozhatnak és létrehozhatják saját profiljukat, kiválasztva az őket érdeklő tevékenységeket (pl. kultúra, természet, események).

Az alkalmazás sajtóbemutatóján Olga Kefalogianni görög idegenforgalmi miniszter hangsúlyozta, hogy a “mAiGreece” fokozni fogja a biztonságérzetet és a vendégszeretetet, amelyek már most is kiemelkedő jellemzői a görög turizmusnak.

“Célunk, hogy minden rendelkezésre álló technológiai eszközt kihasználva garantáljuk, hogy minden látogató zökkenőmentes és átfogó élményben részesüljön görögországi útja során” – jelentette ki Kefalogianni.

Dimitris Papastergiou görög digitális kormányzati miniszter kiemelte, hogy az alkalmazás “nehéz időkben”, például erdőtüzek vagy árvizek idején is rendelkezésre áll majd. Az alkalmazás a 112-es segélyhívó vonalhoz kapcsolódó funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzenetet (SMS-t) küldjenek a Klímaválsággal és Polgári Védelemmel Foglalkozó Minisztérium műveleti központjának, földrajzi helyzetükkel együtt.

“A Görögországba látogatók élményének fokozására törekedve a mAiGreece-t úgy terveztük meg, hogy az utazóknak személyre szabott élményt nyújtson az országunkban való tartózkodásuk alatt” – jelentette ki Papastergiou.

A látogatók Görögországba érkezésük után SMS-t kapnak a mobiltelefon-szolgáltatójuktól, amely tájékoztatja őket az alkalmazás elérhetőségéről. Papastergiou szerint az utazók már Görögországba érkezésük előtt is hozzáférhetnek az alkalmazáshoz.

A “mAiGreece” projektet az OTE (Görög Távközlési Szervezet), az Accenture és az UBITECH valósította meg, a technológiát pedig a Microsoft biztosította az Azure Open AI segítségével. Az alkalmazás biztosítja az átláthatóságot, az egyenlőséget, valamint a felhasználói magánélet és a személyes adatok védelmét (GDPR).

Megszakítás