Görögország számos gyönyörű látnivalóval várja az utazókat. Tengerpartjai, műemlékei legendásak. Ám az ismert történelmi látnivalók mellett számos olyan élmény is várja az utazókat, melyre először nem is gondolnának.

A kolostorok évszázados hírnökei a görögök Isten és a vallás iránti elhivatottságának. Építészetük, a bennük zajló élet páratlan és lenyűgöző. Sorozatunkban most 10 olyan kolostort mutatunk Nektek, ahová érdemes betérnetek, ha Görögországban jártok.

5. Agia Triada kolostor – Aegina

Sokan azért látogatnak el Aegina szigetére, hogy megnézzék az Agios Nektarios templomot és a templom felett magasodó Agia Triada kolostort. A templom még mindig építés alatt áll, de folyamatosan haladnak a munkálatok, a nagyszerű kupola belseje is megtekinthető.

Aegina egyik legnépszerűbb látnivalója az Agios Nektarios templom és az Agia Triada (Szentháromság) kolostor, amely a templom fölött, egy magasabban fekvő részen található. Az aeginai Agios Nektarios (1846-1920) az egyik legismertebb görög ortodox szent. A konstantinápolyi ökumenikus pátriárka 1961-ben hivatalosan is szentnek nyilvánította. Évente a világ minden tájáról emberek ezrei érkeznek Aeginába, hogy meglátogassák Agios Nektários sírját gyógyulás céljából, hogy imádkozzanak hozzá vagy áldását kérjék.

Kép: aeginagreece.com

Megszakítás