Az ókori görögök nagy hívei voltak az afrodiziákumoknak és az ősi szerelmi bájitaloknak, e célból különféle gyümölcsöket, gyógynövényeket és más élelmiszereket használtak főzeteikben. Maga az “afrodiziákum” szó is a szerelem görög istennőjétől, Aphroditétől származik.

Azoknak, akik az ókori görög szerelmi bájitalok erejét szeretnék hasznosítani, nem kell rejtélyes összetevők felkutatására indulniuk. Valójában az évszázadok során használt leggyakoribb görög afrodiziákumok közül több ma is megtalálható a helyi szupermarketben. Minisorozatunkban mi most hatról rántjuk le a leplet.

2. A szarvasgomba

Ez a gomba már a Kr. u. 1. században is ismert volt, és afrodiziákumként került a reflektorfénybe. Úgy tartják, hogy a szarvasgomba a víz, a hő és Zeusz isten erejének együttes hatására jött létre, amikor a főisten egy villámot dobott a Földre, amely egy tölgyfa közelében landolt, és így termelte ki a szarvasgombát. Az ókori görög orvos, Galénosz azt állította, hogy a szarvasgomba amellett, hogy finom ízt kölcsönöz bármely ételnek, növelheti a szexuális erőt.

Minisorozatunk

Megszakítás