granatalma_1.jpg

Azt már korábban ITT megírtuk, hogy a görögök egyik újévi szerencsetalizmánja a gránátalma, de úgy gondoljuk, nem mehetünk el amellett sem, hogy megemlítsük: a gránátalma fogyasztása nemcsak szerencsét, de jó egészséget is hoz, és most jól elmondjuk azt is, hogy miért állítjuk ezt.

1. A gránátalma rostban gazdag magjainak igen alacsony a kalóriatartalma, így a gyümölcs kiválóan alkalmas méregtelenítésre és súlycsökkentésre is.

2.A gránátalma a benne lévő antioxidáns tartalmának köszönhetően jótékonyan védi szív- és érrendszerünket.

3. A gyümölcs gazdag C-vitaminban és K-vitaminban. Az előbbi többek között hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a kollagén és az elasztin termelődéséhez, valamint gyorsítja a sebgyógyulást, míg az utóbbi hozzájárul a megfelelő véralvadáshoz, valamint az erős és egészséges csontozat kialakulásához.

4. A gránátalma segít a rákbetegségek megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kutatások kimutatták, hogy a gránátalma segíti a rákos sejtek azon képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

5. A gránátalmában található anyagok védik a májat és a vesét a toxinok káros hatásaitól, sőt, a korábban kialakult károsodások kijavításához is hozzájárulhatnak.

6.A gránátalma fogyasztása különösen jó a cukorbetegek számára, mert természetes inzulinként képes arra, hogy csökkentse a vércukorszintet.

7. A gránátalma fogyasztása növeli a hemoglobin szintet, ezért kiváló társ a vérszegénység elleni küzdelemben is.

8. A gránátalmában található hártya szárítás után teában áztatva nyugtatja az idegrendszert, segít a szorongások leküzdésében.

9. A gyümölcs aktiválja a hormonokat, így fájdalmas menstruáció, menopauza vagy fejfájás esetén is igen hatásos.

10. A gránátalma leve száj- és torokfertőtlenítő hatású, így torok- vagy garatgyulladás esetén érdemes gránátalmalével öblögetni.

Hosszasan sorolhatnánk még a gránátalma jótékony hatásait, de egy a lényeg: egyetek gránátalmát, jó sokat, és ne csak a dodekaimero idején!

Egészségetekre!

Kép: Unsplash

Megszakítás