A görög joghurt örök, azt pedig régóta tudjuk, hogy a fagyi bőven kinőtte már a nyári időszakot. Eperrel, málnával, áfonyával, banánnal, mangóval, szederrel…a lehetőségek végtelenek. Csináljatok fagyiiiiiiiit!

Mielőtt azonban felfednénk ennek az egyébként pofonegyszerű és könnyen variálható édességnek a receptjét, szólnánk arról is, hogy mennyire egészséges, hiszen garantáltan színezék-, és tartósítószer-mentes, a gyümölcsök fajtájától függően rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a méz pedig valóságos csodaszer.

Lássuk tehát a receptet!

Hozzávalók:

  • 750 gramm fagyasztott gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, vegyes gyümölcs, banán, stb. – ízlés szerint)
  • 500 gramm jó sűrű görög joghurt
  • 3-4 evőkanál méz
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöt és a görög joghurtot tegyük bele egy turmixgépbe, és dolgozzuk össze, hogy ne legyenek benne nagy gyümölcsdarabok.
  2. Ezután kóstoljuk meg a keveréket és ízesítsük pár csepp citromlével és annyi mézzel, amennyit szükségesnek érzünk. Előfordulhat, hogy csak nagyon kevés kell bele, ha jó édes gyümölcsöt használunk. Ha nem szeretjük, el is hagyhatjuk.
  3. Amennyiben van jégkrémformánk, adagoljuk ki a keveréket, és már mehet is a fagyasztóba, míg meg nem fagy, aztán lehet fogyasztani. Ha viszont később gombócokat szeretnénk formálni, tegyük az egészet egy műanyag, zárható edénybe, majd be a fagyasztóba, ebben az esetben viszont a fagyi teljes megfagyásáig átlag 20 percenként át kell keverünk a masszát, hogy ne egy szilárd kőtömböt, hanem krémesebb állagot kapjunk.

Jó étvágyat! Kali orexi!

Kép: Pixabay
Megszakítás