Az évek múlásával sem csappan az az érdeklődés, mely Nia Vardalos nagy sikerű filmje, a Bazi nagy görög lagzi körül támadt. Nia időről időre újabb kulisszatitkokat árul el a filmről a vele készült interjúkban, így arra gondoltunk, megosztjuk veletek ezeket, hiszen mindig izgalmas a színfalak mögé pillantani.

Az első részt IDE KATTINTVA olvashatjátok el.

1. Az első rész nyitójelenetét, amelyben Toula az édesapjával munkába indul, a forgatások végén vették fel. Ekkor már Nia Vardalos-on és az édesapját alakító Michael Constantine-en kívül mindenki végzett a saját jelenetével, ezért is sikerült különösen melankolikusra az a néhány képkocka.

2. A Bazi nagy görög lagzi első részét igencsak kedvelték a mozik: 52 héten keresztül, még akkor is műsoron tartották, mikor már dvd-n is elérhetővé vált. (Csak összehasonlításképp: a 11 Oscar-díjat bezsebelő Titanic 11 héttel kevesebbet szerepelt a mozivásznon.)

3. Noha az első rész mindössze 5 millió dollárból, független filmként készült, a mai napig a a legmagasabb jegybevételt produkáló romantikus komédia: összesen közel 369 millió dollárt jövedelmezett világszerte.

4. A filmbeli esküvőn felcsendül az All My Only Dreams című szám is, amellyel az egyik producer, Tom Hanks előtt akartak a készítők tisztelegni. Ez a dal ugyanis legelőször a Hanks által írt és rendezett filmben, a Nyomul a bandában hangzott el.

5. Az eredeti tervek szerint Nelly Furtado alakította volna Nia Vardalos egyik testvérét a filmben, az énekesnő azonban – megrettenve a feladattól – visszautasította az ajánlatot.

6. Nia Vardalos nemrégiben bejelentette, hogy készül a vígjáték 3. része, melyet ezúttal Görögországban forgatnak.

Mi már alig várjuk!

 

 

 

Megszakítás