A vírus terjedésének megfékezése érdekében újabb lépéseket tett a görög kormány.

Szombaton 2562 új esetet regisztráltak, mely 129-cel kevesebb a péntekinél, a jelenlegi statisztikák szerint 124 ember van lélegeztetőgépen a kórházakban. Az elmúlt 24 órában 7 ember hunyt el a koronavírus következtében. Naponta több tízezer tesztet végeznek el annak érdekében, hogy minél jobban ki tudják szűrni a fertőzötteket.

A számok azonban szigorítást követeltek. Ennek értelmében július 17-től július 26-ig éjszakai kijárási tilalom lépett érvénybe Mykonos szigetén, így éjjel 1 és reggel 6 óra között senki nem hagyhatja el a lakó- és tartózkodási helyét. Mi több, szombattól a tánc is tiltólistára került.

A kormány jelezte, hogy az ellenőrzések gyakoriak és szigorúak lesznek, hiszen mindent el szeretnének követni, hogy gátat szabjanak a negyedik hullám kitörésének.

Több szabályozás augusztus 31-ig érvényben marad, ilyenek például az oltással nem rendelkező emberekre vonatkozók. Ők ugyanis nem tartózkodhatnak a vendéglátóhelyek belső tereiben, illetve nem látogathatják a kulturális intézményeket sem, hacsak nem rendelkeznek friss, negatív PCR teszttel, vagy nem estek át a fertőzésen az elmúlt 6 hónap során. A szabályok különböző szabadtéri területekre is vonatkoznak, ahol tömeges rendezvényeket tartanak. Tény, hogy a kormány célja, hogy minél előbb, minél több állampolgár megkapja az oltást, ez azonban nagy felháborodást váltott ki azok körében, akik nem szeretnék beadatni maguknak a szert. Több ezren tüntettek az athéni Parlament előtt az oltatlanok jogaiért, a kormány bejelentése után.

Megszakítás