Ahogy arról pár napja hírt adtunk, a hétre igen magas hőmérsékletet jeleztek előre a meteorológusok.

Hétfő délután pedig megdőlt a melegrekord, a szárazföld keleti részén található Makrakomi nevű településen nem csak Hellász, de Európa csúcsértékét mérték: 46,3 Celsius fokot. Ez pedig az Nemzetközi Athéni Obszervatórium szerint mért eddigi legmagasabb görög hőmérséklet.

Sőt, mi több, Görögország hétfőn az öt legmagasabb értéket tudhatta magáénak a kontinensen, a három legforróbb település Makrakomi, Larissa és Spárta voltak, őket Lefkohori és Théba követte.

Az elővigyázatosság végett a szabadtéri régészeti lelőhelyek dél és délután 5 óra között zárva tartanak egészen augusztus 5-ig.

A hatóságok ezen kívül arra kérik az állampolgárokat és az itt tartózkodókat, hogy amennyiben lehetséges, mellőzzék az elektromos eszközök használatát csúcsidőben, délután 1 és 3 között, valamint este 6 és 10 óra között, hogy kíméljék az elektromos hálózatot, nehogy áramkimaradás lépjen fel.

Az egészség a legfontosabb, óva intik az embereket a szabadban tartózkodástól a legmelegebb órákban, rendkívül fontos a folyamatos folyadékpótlás, és hogy az emberek odafigyeljenek egymásra.

Megszakítás