A tragikus tűz után most ár sújtja a csodás Evia szigetét.

A sziget északi része az Athena névre keresztelt vihar áldozatául esett, ennek következtében pedig áradás lépett fel a hétvégén.

Kép: www.greekreporter.com

Az elmúlt napokban erős esőzések alakultak ki ezen a területen, leginkább Mantoudi régió és Agia Anna az érintettek. Utóbbiban a polgármester elmondása szerint már 100 embert kellett kimenekíteni, és megközelítőleg 200 otthont értek károk.

Giorgos Tsapourniotis polgármester drámai helyzetként jellemezte a történéseket és elmondta, hogy hatalmas mennyiségű iszapot távolítottak már el a faluból, és százával kapja a telefonokat, hogy segítsenek kiszivattyúzni a vizet a házakból.

Mantoudi helyettese, Dimitris Skopelitis a MEGA televíziónak adott interjújában beszámolt róla, hogy az a négy idős ember, akik saját otthonuk fogságába estek, jó egészségnek örvendenek, kiszabadításuk rendben zajlik.

A helyi lapok szerint a főutak folyókká változtak, a házakat elárasztotta a víz, komoly közlekedésügyi problémák léptek fel. A mentés és kárfelmérés jelenleg is zajlik, és sajnos a meteorológiai előrejelzések szerint több eső várható.

Megszakítás