Az Egri Görög Önkormányzat háza táján hosszú évek óta szokás, hogy a “Görögország – Ahogy én látom” pályázatsorozat keretében meghirdetjük rajzpályázatunkat.

13 rajzpályázatot bonyolítottunk le az elmúlt években, míg 2020-ban a pandémia miatt nem tudtunk személyes megjelenéssel járó rendezvényt tartani. Ez azonban nem szegte kedvünket, így a 14. rajzpályázatot online hirdettük meg.

Idén már nagyon bíztunk benne, hogy személyesen is találkozhatunk, ám a vírushelyzet állása és a megbetegedések nagy száma miatt úgy döntöttünk, az online tér közvetlen karácsony előtt mindenki számára biztonságosabb. Így került meghirdetésre a 15. rajzpályázatunk, melynek témáját Alkyoni Papadaki: A Hold színe című gyönyörű művének egyes részletei, célközönségét pedig Heves megye óvodásai és általános iskolás diákjai adták.

A felhívást és a mű részleteit IDE KATTINTVA olvashatjátok el.

Felhívásunkra számos gyönyörű munka érkezett, melyeket Nektek is szeretnénk bemutatni, ezért a beérkezett művekből 2020 karácsonya és szilvesztere között egy online kiállítást készítettünk és nyitottunk meg nektek, melyet a képre kattintva tudtok megtekinteni.

2021-ben – hasonlóan 2020-hoz – a vírushelyzet mindannyiunkat számos kihívás elé állított, így külön köszönjük, hogy a nehézségek ellenére is ennyien rajzoltatok nekünk! Külön köszönjük azoknak a szülőknek, pedagógusoknak, akik már nem először segítenek a gyermekeik/diákjaik rajzainak elkészíttetésében, hozzánk való eljuttatásában, s ezáltal a görög kultúra terjesztésében.

S most térjünk rá az Alkotókat érdeklő legfontosabb kérdésre, az eredményhirdetésre!

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a különleges kihívások okozta helyzet miatt az Egri Görög Önkormányzat idén is úgy döntött, hogy minden alkotót díjaz, a részletekről pedig e-mailben értesíti a kis Művészeket.

Köszönjük a munkátokat! Most pedig, irány a kiállítás! 🙂

A főképen Hosszú Ronnie gyönyörű munkáját láthatjátok.

Megszakítás