A következő, szívmelengető kezdeményezésről szeretnénk tájékoztatni Benneteket, és egyben – lehetőség szerint – a segítségetek kérni:

Tóthné Varga Dorottya, az egri Manooka Kávézó tulajdonosa keresett meg minket. A kávézó Egerben, a Kracker udvarban található, ahol van egy szép szobor, egy méltánytalanul elhanyagolt parkban. A szobor nem más, mint a “Fekvő nő” (1980), melynek alkotója Andreas Papachristos (1937–2019) görög származású szobrászművész.

A Manooka Kávézó társadalmi felelősségvállalása, hogy az udvart megszépíti, s ezzel kapcsolatban engedjétek meg, hogy Nektek is bemutassuk a terveket:

Valamikor ősszel közzétettek egy felhívást, amiben segítséget kértek a “Fekvő nő” szobor környezetének rendezésére. Felhívásukra szinte azonnal jelentkezett Hacsi Tamás táj- és kertépítész mérnök, akinek állhatatos önkéntes munkájaként a téli hónapokban elkészült a terv és pár hete a városi Önkormányzat is hozzájárult a kivitelezéshez.

A munkakiírásban szereplő munkálatok, a szükséges burkolatok, tervezett növények és kerti berendezések beszerzését felajánlásokból, illetve adományokból szeretnék megvalósítani.

Számos önkéntes jelezte már, hogy a kivitelezésben (pl. tereprendezés, ültetés, szobor tisztítása) tudnak segíteni, azonban ezen kívül keresnek még

– kertészeteket, amik szívesen felajánlanák a jó cél érdekében a növényeket,
– vállalkozásokat, amik a burkolatokat (zúzottkő, terméskő, fémszegélyek) tudják számukra biztosítani,
– alkotókat, mestereket, akik a fa lócát, a terméskő madáritatót és apróbb kerti berendezéseket el tudják készíteni,
– támogatókat, akik a felajánlásokból nem fedezett dolgok megvásárlását, így a Kracker udvar elhanyagolt közparkjának megszépítését bármilyen összeggel támogatni tudják (a felajánlásokat a kávézóban kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet majd elhelyezni, illetve az Egri Közösségi Alapítvány, mint gesztor szervezet számlájára (K&H Bank 10403507-50526950-51801001) lehet utalni Kracker udvar közleménnyel, mely cégek részére a közcélú adományról igazolást tud kiállítani).

A kivitelezést önkéntesek részvételével tervezik: jó hangulatú, szakember által vezetett kertészkedés keretében, amit a kávézó teraszán zárnak egy kis eszem-iszom bulival, amin a segítőik természetesen mind a vendégeik lesznek.

Ha módotokban áll, kérünk Benneteket, segítsétek ezt a kezdeményezést! Minket is megkereshettek bármely elérhetőségünkön, az Egri Görög Önkormányzat vagy a Kalimera Eger Facebook oldalán vagy az egrigorog@gmail.com e-mail címen.

Nagyon köszönjük!

Megszakítás