Június végén indult útjára Görögország első helikopteres légitársasága, a Hoper. A céget az az ok hívta életre, hogy az egyik alapító majdnem lekéste barátja esküvőjét, mert csak nehezen tudott eljutni Patmos szigetére.

A helikopterek naponta, menetrend szerint, azaz fix utazási időpontokban közlekednek, és kevesebb mint 45 perc alatt érnek el a célállomásra.

A céget az ország légi közlekedésének forradalmasítására indította el Dimitris Memos, Kostas Gerardos és George Papaioannidis. A vállalat öt darab Robinson R44 és R66 típusú helikopterrel rendelkezik, és a tervek szerint egész évben üzemel majd.

A helikopterek az athéni Koropiban található bázisról szállnak fel, az ügyfelek egyirányú és oda-vissza járatokat is foglalhatnak. Egy úton 3-4 utas vehet részt.

A cég nyári menetrendjében Antiparos, Folegandros, Ios,, Patmos és Tinos is szerepel. A helikopterjegyek ára 172 dollárnál kezdődik egy útra, és természetesen az úti célnak megfelelően alakul.

A vállalat törekvése, hogy új úti célokkal bővítse kínálatát, melynek során a görög szárazföldet céloznák meg. A lehetőséget még Olga Kefalogianni görög idegenforgalmi miniszter is “egyedülálló, precedens nélküli lépésnek” nevezte.

Megszakítás