Az előzetes tervek szerint Görögország ma megnyitotta kapuit a külföldi turisták előtt.

Ahogy a köztársasági elnök, Katerina Sakellaropoulou nyilatkozott a május 10-i Delphi Gazdasági Fórumon: „Görögország fokozatosan és óvatosan tér vissza a normális élethez, ahogy az oltási program terjed.”

Közben a miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis elmondta, hogy a tervek szerint június 25-re minden szigeten élőt beoltanak, függetlenül az adott sziget lakosságának számától és az életkortól. A tervben a turizmus szektorban dolgozók mielőbbi vakcinával való ellátása is szerepel. Ennek azonban az a függvénye, hogy előbb minden krónikus betegséggel rendelkező megkapja az oltását. A felmérések szerint a turizmus szektorban dolgozók 3 hét leforgása alatt túleshetnek a procedúrán. Egészen addig azonban rendszeres és gyakori tesztelésnek kell magukat alávetni.

Santorini polgármestere, Antonis Sigalas elmondta, hogy 2021 nyara sokkal jobb lesz, mint az előző, amikor a vírus miatt rendkívül alacsony volt a turisták száma a szigeten. 2019-ben, mielőtt a pandémia felütötte a fejét, 3 millióan látogattak el a gyönyörű kiklád szigetre, 2020-ban mindössze félmillióan. Most azonban bizakodóan vágnak neki a szezonnak:  ” Az idén olyan látogatók érkeznek hozzánk, akik vagy már felgyógyultak a vírusból, ami azt jelenti, hogy rendelkeznek antitestekkel, vagy részesültek már oltásban, esetleg negatív PCR teszttel bírnak, vagyis Covid-mentesek. Ám azt is tudjuk, hogy a helyiek részéről is meg kell teremtenünk a lehető legbiztonságosabb feltételeket” – folytatta a polgármester. Szerencsére a szigetlakók oltása jó ütemben halad, az elvárások szerint június közepére be is fejeződik.

Az Athos-hegyi Köztársaság is újra megnyitotta kapuit, miután hónapokig karanténba vonult. A látogatás előtt azonban (mely csak férfiaknak lehetséges), mindenképpen érdemes informálódni a belépés feltételeiről. Aki azonban ilyen vagy olyan oknál fogva nem tud ellátogatni ide, élvezheti a digitális kiállítás nyújtotta örömöket.

Az országba való beutazáshoz hasznos információkat ITT és ITT találtok.

Megszakítás