Constantine görög emigránsok gyermekeként, Pennsylvaniában látta meg a napvilágot 1927. május 22-én Gus Efstratiou-ként. Karrierjét az 1950-es években kezdte New York-ban, ahol az Aki szelet vet próbái alatt megismerkedett Julianna McCarthy színésznővel, és 1953. október 5-én feleségül is vette. Két gyermekük született, Thea Eileen és Brendan Neil. A házasság végül 1969-ben válással végződött.

Kép: ABC

Húszas éveiben karakterszínészi szerepeket kapott a Broadyway-en, bevételeit pedig éjjeliőri és céllövöldei kikiáltói állásaiból egészítette ki. 1959-ben jelent meg első filmje, Az utolsó mérföld. 1961-ben volt egy apró, ám emlékezetes mellékszerepe A svindler című alkotásban. Ezt számtalan epizód és mellékszerep követte. A Bazi nagy görög lagzi előtt leginkább a Room 222 című komédiasorozatban nyújtott alakításáért ismerték, melyért egyébként 1970-ben és 17-ben Emmy-díjra jelölték, és első alkalommal meg is nyerte azt.

A 2002-es Bazi nagy görög lagzi kategóriájában minden korábbi bevételt megdöntött, Észak-Amerikában mintegy 241,4 millió dollárt hozott. Ezt követte egy rövid életű sorozat a CBS-en Bazi nagy görög élet címmel, majd 2016-ban megérkezett a Bazi nagy görög lagzi második része. Kostas „Gus” Portokalos pedig örökre belopta magát mindenki szívébe, filmbéli mondatait (melyeket egyébiránt Nia Vardalos édesapja ihletett) azóta is sokan emlegetik és idézik.

Megszakítás