Bizony-bizony, elég sok gasztronómiai cikket írtunk már Nektek, fantasztikus recepteket felvonultatva Akis Petretzikis konyhájából vagy más autentikus forrásból.

Ma azt mutatjuk meg, hogy melyik az a három recept, amelyre a legtöbben kattintottatok.

A harmadik helyen egy fantasztikus ünnepi desszert, a kourabiedes áll, mely a 12 napos görög ünnepségsorozat, a dodekaimero egyik kedvenc édessége. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne máskor is fogyasztani, a receptet a képre kattintva érhetitek el.

A második helyen egy egyszerű, ám rendkívül finom köret áll, a görög tepsis krumpli. Számos felhasználási formája mellett magában is fogyaszthatjuk, igazán ínycsiklandó élmény. Receptet szintén a képre kattintva találtok.

Az első helyen pedig nem is állhatna más, mint a görögök kedvenc pörköltje, a stifado, nagyon sokan voltatok kíváncsiak rá. Ha még nem próbáltátok, feltétlenül ajánljuk, ha pedig a kedvencetek, ideje újra feleleveníteni az ízeit. Receptet a képre kattintva találtok!

S minthogy az első három helyen egy húsétel, egy köret és egy desszert szerepel, egy komplett menüt is kapunk egyúttal. Próbáljátok ki!

Jó étvágyat! Kali orexi! 🙂

Képek: Akis Petretzikis, Pinterest

Megszakítás